martes, 29 de enero de 2008

full de sala i descripció del projecte

El poder de la convocatoria
És un projecte d’investigació sobre quina és la capacitat de mobilització d’una proposta artística que inclou el receptor (o participant) com a element clau de l’obra.

La intenció principal de la proposta és la de documentar i arribar a saber quina és la relació dels participants amb l’art contemporani, així com quina concepció en tenen. O dit d’una altra manera: què els ha motivat a implicar-se en un projecte artístic.

El poder de la convocatòria consisteix en ajuntar les lletres que formen la frase “AQUESTA HA ESTAT LA CAPACITAT DE CONVCOATÒRIA DEL PROJECTE QUE ESTÀS VEIENT”. Cada una de les lletres ha estat enviada aleatòriament a una persona el cognom de la qual comença per aquella. És a dir, si prenem per exemple la lletra A, he obert el llistí de telèfons de Terrassa per la A i a l’atzar he escollit una persona. Després he fet el mateix amb la lletra Q, amb la U i així successivament.

D’aquesta manera, seixanta quatre ciutadans (potencials participants) amb diferents capitals socials han rebut un caràcter de pa envasat al buit. En el mateix paquet anava adjunta una carta que explicava la raó de l’enviament. En cap moment aquesta carta ha explicat la intenció del projecte però sí ha donat a entendre al receptor la importància de la seva implicació. Així el potencial participant ha estat convidat a dipositar la seva lletra a l’Espai 2 de la Sala Muncunill durant els dies 26 i 27 de gener. També se li ha explicat que, en cas d’estar incapacitat per a poder dipositar la lletra, la donés a una altra persona que pogués acudir a la cita.

Després de la recepció dels participants procedirem a entrevistar a tots els ciutadans escollits a l’atzar. Així el que veuràs a l’Espai 2 un cop finalitzat el projecte seran, per una banda, les lletres dels participants que es van presentar a la convocatòria i, per altra, els documents que recolliran els motius dels participants per a implicar-se o per a no implicar-se en el projecte.

El poder de la convocatòria mostra el seu procés i no estarà complert fins el 23 de febrer. Et convidem a la clausura que es farà el mateix 23 de febrer a les 19h. Mentrestant, si vols més informació sobre aquest treball pots consultar el blog http://elpoderdelaconvocatoria.blogspot.com


Com podeu veure. l'objectiu del projecte no és tant completar la frase com l'estudi. De fet és una proposta que no és ambiciosa en quant a la culminació d'un fi col.lectiu.

No hay comentarios: